Työkaverina elämäntaiteilija ja ideapankki

Sinisella Verstaalla olemme saaneet vuosien varrella työskennellä monien lahjakkaiden kouluttajien kanssa. Kouluttajia on tällä hetkellä viisi, ja yksi heistä on Virpi Siira, kädentaitojen kouluttaja. Sininen Verstas on nuorten työpaja, joita Stadin ammattiopistolla on kaikkiaan neljä.

naamioluonnos_web_leb600

Naamioluonnos

Virpi Siira uskaltaa ajatella, tehdä ja luoda sekä toteuttaa ideoita, joita ei vielä ole kokeiltu nuorten kohtaamisessa ja ohjaamisessa. Hän uskoo omaa intuitioon ja uskaltaa ottaa riskejä. Nuoret jotka pääsevät osalliseksi Virpin koulutuksesta, eivät lähde päivän päätyttyä tyhjin käsin kotiin.

Virpi kiipeää korkealle ja kutsuu toisetkin sinne katsomaan maailmaa ja näkymiä. Herkät, joskus vaikeitakin asioita kokeneet ja suuntaa elämäänsä toivovat työpajanuoret hän kokoaa ryhmäksi ja innostaa kätten töiden avulla nuoria toteuttamaan luovia ideoita päivittäisessä työssä. Virpi ohjaa oman esimerkin, oman osallistumisen ja virheidenkin kautta nuoria etsimään ja löytämään piilossa olevia taitoja ja vahvuuksia. Hän rohkaisee nuoria eteenpäin kohti koulutusta ja tulevaisuutta.

Virpin virkkausblogissa
on käyty yli neljä miljoonaa kertaa

Vuorotteluvapaansa aikana Virpi toteutti luovia ideoitaan virkkaamalla. Omat ajatukset ja artefaktit päätyivät aluksi OMAKOPPA-blogiin ja nyt ne ovat samannimisten kirjojen kansien välissä ja ohjeina kaikkien käytettävissä.

OMAKOPPA–­­Ympyrä virkkauskirjasta tuli menestys, josta on tullut paljon positiivista palautetta sekä opettajilta että käsityön ammattilaisilta ja harrastajilta. Koska virkkauksen kieli on kansainvälinen, kirjaa on jo käännetty eestiksi ja koreaksi.

Seuraavalla työlomalla Virpi kirjoitti OMAKOPPA–Neliön, joka jatkoi virkkauksen monimuotoista menetelmien esittelyä. Virpiä on kehuttu kirja-arvosteluissa virkkausfilosofiksi, virkkauksen kuningattareksi ja jopa käsityön anarkistiksi, koska menetelmät avautuvat vasta-alkajista ammattilaisiin.

Virpi suunnittelee, kuvaa ja kirjoittaa kaiken itse. Virpin työtapa ja kuvallinen ilmaisu kiinnostaa nuoria ja motivoi heitä kädentaitojen pariin. Blogissa on käyty yli neljä miljoonaa kertaa. Nuoret oppivat verstaalla kuvaamaan töitään, tekemään portfoliota ja esittelemään omia töitään somessa (Facebookissa, Instagrammissa, jne.

Kasityomandalat_lev600

Nuorten tekemiä kasvimandaloita.

Blogissa linkkilista Sinisen Verstaan harjoitustöihin

Ympyrät, neliöt ja suorat viivat, ne kaikki ovat sitä, mitä näemme koemme ja tunnemme Virpissä yhdistyneenä tekemiseen riemuun.

Älkää siis jättäkö kurkkaamatta häneen ideapankkiinsa www.omakoppa.blogspot.com.  Blogissa on linkkilista yli sataan Sinisen Verstaan harjoitustyöhön. Seuraava mahdollisuus nähdä Virpin töitä on tuleva näyttely Graft Cornerissa, Eteläespa 4, osallistavine kirjailijatapaamisineen tammikuussa 2016.

Susanna Palo ja Hellevi Bengs
Sinisen Verstaan perustajat vuodelta 1993
Stadin ammattiopisto

Nuorten työpajat/ www.sininenverstas.fi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Työkaverina elämäntaiteilija ja ideapankki

 1. KIITOS kirjoituksesta Helleville ja Susannalle!

  Näyttely oli jo avajaispäivänä menestys
  ja kävijöiden kehut ja kiinnostus teoksiin ja kehittelemiini metodoihin
  palkitsi jo tekijänsä.
  Ihan pieni korjaus, tilan nimi on Craftcorner. Suosittelen paikkaa vierailukohteeksi kaikille kädentaitojen merkityksen (ajattelun apuvälineenä) ymmärtäville.
  Kirjailitapaamisissa taitaa olla jo tungosta, mutta näyttelyssä ja tilassa kannattaa käydä, yksin tai oppilaiden kanssa -> https://www.facebook.com/events/774668279329485/

Kommentointi on suljettu.