Koulupolun alku – tärkeä askel meille kaikille

Taas on se mukava aika vuodesta jolloin kouluumme saapuu valtavasti iloa, riemua ja uusien asioiden odotusta. Työni mukavampia hetkiä on, kun pienet ekaluokkalaiset astelevat kouluun. Voiko missään työssä olla näin paljon uuden iloa, odotusta ja ihmetystä?

Pakkaa reppusi ja laita selkään, nyt koulutie alkaa!

Koulupolun alku _reppu

Ekaluokkalainen, koulutien alkaessa repussasi on jo paljon taitoja, tietoja ja tarinoita. Koulutiellä saat poimia sinun omaan reppuusi paljon uutta. Toivon sinulle tullessasi yhden tärkeän taidon: oppimisen ilon ja kiinnostuksen oppimiseen. Kun sellainen taito on sinun repussasi mukana, ovat kaikki muut taidot opittavissa sekä koulussa että elämässä.

Kouluun voi ilmoittautua sähköisesti Wilman kautta tai käymällä omassa lähikoulussa keskiviikkona 28.1. klo 8–10 tai 17–19.

Sähköisten ilmoittautujien määrä kasvaa vuosi vuodelta ja se onkin kätevin tapa ilmoittautua.

Vaikka ilmoittautumisen hoitaisikin sähköisesti, on tulevalle ekaluokkalaiselle tärkeä hetki päästä käymään koulussa yhdessä tutun aikuisen kanssa. Muutoksissa on aina tärkeää turva ja tuttuus. Jo pelkästään koulun oven avaaminen yhdessä isän ja äidin kanssa suuntaan ajatukset kohti seuraavaa vaihetta ja yhdessä voidaan tutkia, miltä koulu näyttää.

Kotona on hyvä myös pitkin kevättä kannustaa ja antaa positiivista palautetta tulevalle koululaiselle. Jokainen lapsi haluaa kuulla olevansa rakastettu ja vanhempien olevan hänestä ylpeitä ja onnellisia, ilman vaatimuksia taidoista tai suorituksista. Koulun aloitus on mukava uusi elämän vaihe teille molemmille. Voitte yhdessä jutella ennen koulun alkua ja muistella mukavia sekä iloisia muistoja teidän vanhempien kouluajasta.

Me täällä koulussa olemme teitä varten

Koulupolun alku_aapinenMe täällä koulussa olemme teitä varten ja aloittaneet valmistautumisen tuloosi, tuleva ekaluokkalainen. Kevään aikana valmistaudumme ensi syksyä varten monin tavoin: kutsumme kaikki ekaluokkalaiset tutustumaan kouluun, aloitamme yhteisen matkan koululaisen vanhemmaksi teidän ekaluokkalaisten vanhempien kanssa, mietimme miten ekaluokkalaiset oppilaat jaetaan eri luokille, järjestämämme luokalle opettajat, suunnittelemme ekaluokkalaisten luokkatilat valmiiksi, tilaamme kirjat ja muut tavarat. Me koulussa olemme jo aloittaneet valmistautumisen, jotta sinä ekaluokkalainen saisit parhaan mahdollisen alun koulutiellesi ensi syksynä.

Toivotan sinut, ekaluokkalaisen ja koko perheen lämpimästi tervetulleeksi aloittamaan yhdessä koulutietä – oppimisen ilon tietä.

”Lähtö tulee hypyn lailla! Yhtäkkiä kaikki on muuttunut, eikä lähtijä saa hukata minuuttiakaan, hän nyhtää teltankepit maasta ja sammuttaa hiilloksen sukkelasti, ennen kuin kukaan ehtii estellä häntä taikka tulla mitään utelemaan; reppu selkään nostaessaan hän hyppelee, ja lopulta hän on tiellä, yks kaks rauhallisena kuin ties mikä vaeltava puu, jossa yksikään lehti ei liiku. Teltan paikalla on vain tyhjä suorakulmio vaalennutta ruohoa, ja myöhemmin aamulla ystävät heräävät ja sanovat: Hän on lähtenyt, syksy tulee.”

Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu

Rita Huhtala
rehtori
Torpparinmäen peruskoulu

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.