Koulussa on kivaa

Koulussa on kivaa, koska on äidinkieltä ja matikkaa. Ja käsityötä ja kuvista. Ja koulussa on hyvää ruokaa ja kivat tehtävät.

Sitten kun alkaa siesta saa juoksennella vapaasti sovittujen rajojen sisäpuolella. Koulussa pitää kuunnella opettajaa eikä saa hölmöillä. Ja on kivaa, kun saa tutustua uusiin kavereihin. Koulussa on kivaa koska saa lukea ja liikuntatunnilla juostaan ja leikitään ja pelataan.

Talvella liikuntatunnilla luistellaan tai hiihdetään. Joskus on leffapäivä ja silloin saa herkutella. Talvella koulussa saa tehdä lumilinnoja ja lumiukkoja, mutta ei saa heitellä lumipalloja tai jään palasia. Jos on tehnyt tehtävät niin saa piirtää.

Jos et osaa lukea niin opit sen täällä. Ja kun on uskontoa niin katsotaan raamattua tai kirjoitetaan vihkoon. Kuviksella maalataan ja tehdään kaikkea kivaa ja käsityössä ommellaan ja virkataan. Äidinkielessä harjoitellaan kirjaimen tekemistä ja kirjoittamista. Matikassa harjoitellaan laskemista. Teemassa on aihe ja siitä aiheesta piirretään tai kirjoitetaan.

Koulussa on oppilaskunta johon valitaan edustajia. Oppilaskunnan kokouksissa käsitellään koulun arkeen liittyviä asioita. Joskus luokkia lähtee retkelle metsään. Joskus ykkösluokkia lähtee HopLoppiin tai Heurekaan. Tai tehdään jotain kivaa.

Koulussa ekaluokkalaiset saa oman lokeron johon saa laittaa omia juttuja. Sitten koulussa muovaillaan. Ja täällä saa koulukummin. Ja jos siestalla sattuu niin kummi auttaa. Jos kummi ei huomaa niin pyydä kaveria auttamaan.

Koulun ruokalassa ei saa huutaa. Koulussa saa juttuvihon ja siihen voi piirtää.

Elli Untamala,
Kurjenpolvi 1, Latokartanon peruskoulu

Elli kirjoitti tämän tekstin opetusviraston blogikilpailuun ekaluokkalaisena, keväällä 2014.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.