Pukinmäenkaari yhdistää Pukinmäen peruskoulun ja Soinisen koulun

Kun minut valittiin Pukinmäen peruskoulun rehtorin tehtävään, tiesin jo siinä vaiheessa, että koulu tulee 1,5 vuoden kuluttua yhdistymään Soinisen koulun kanssa. Viimeisen vuoden olen toiminut molempien koulujen rehtorina. Oppilaat ehdottivat uuden koulun nimeksi rakennuksia yhdistävän tien nimeä.

Uudessa Pukinmäenkaaren peruskoulussa on liikunnan painotetun opetuksen luokat, kehitysvammaisten luokkia ja erityisluokat 7-9 yleisopetuksen luokkien ohella. Meistä tulee noin 800 oppilaan yhteisö, jossa on oppilaita ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan.

Kuva-Liikuntaviikon-välitunti-toukokuu-2016_lev600

Liikuntaviikon välitunti toukokuussa Soinisen koulun pihalla. Tutustumassa uuteen pihaan ja taloon olivat Pukinmäen peruskoulun 1.-3. luokkien oppilaat ja opettajat.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana olen saanut monta kertaa vastata kysymykseen: millaista on ollut aloittaa tämän koulun rehtorina? Joka kerta olen vastannut, että suomalaisen koulun rehtoriksi on hyvä tulla, sillä vastassa on aina ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi bonuksena tulevat mukavat oppilaat.

Päätimme keväällä 2015, että koulujen henkilökunnat tulevat toimimaan yhtenä työyhteisönä jo tänä lukuvuonna. Se on tarkoittanut yhteistä johtoryhmää, yhteisiä tiimejä ja yhteisiä infoja. Olemme henkilökuntana jo hyvän matkaa kasvamassa yhteen. Vaikka toimintatavoissa on havaittu eroja, meitä yhdisti esimerkiksi Liikkuva koulu- toiminta.

Koulun vanhempainyhdistys on tehnyt osansa, ja kannustanut jo tänä lukuvuonna kaikkia luokkia perustamaan luokkatoimikunnat uutta koulua silmällä pitäen. Oppilaiden kanssa olemme viritelleet yhteisiä tapahtumia, nyt toukokuussa molempien koulujen oppilaita oli suunnittelemassa kanssani ensi lukuvuonna opiskeltavia ilmiöitä. Parhaillaan ovat menossa tutustumiset uusiin taloihin puolin ja toisin.

Lukuvuosi on ollut rankka, koska on niin paljon asioita, joista pitää yhteisesti sopia. Myös opetussuunnitelmatyö on tuonut oman lisänsä lukuvuoden työmäärään. Toisaalta olemme olleet onnekkaita, että olemme voineet suunnitella uutta yhteisöä rinnan uusien opetusjärjestelyiden kanssa. Väsymyksestä huolimatta mieli on hyvä, olemme luomassa upeaa koulua!

Leena-Hiillos--Vesopäivä2015_kuvaRK

 

Leena Hiillos
Pukinmäenkaaren peruskoulun rehtori

 

 

 

 

 

Soinisen koulu ja Pukinmäen peruskoulu yhdistyvät 1. elokuuta 2016. Uuden koulun nimeksi tulee Pukinmäenkaaren peruskoulu. Koulu jatkaa toimintaansa nykyisissä toimipaikoissaan.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.