Koulun jälkeen talvileikit kutsuvat iltapäivätoiminnassa

Kevään 2016 koulutyö käynnistyi joululoman jälkeen ihanan talvisissa keleissä. Niin myös pienten koululaisten iltapäivätoiminnan kevätkausi noin 200 toimintapaikassa ympäri kaupunkia. Toiminnassa on tänäkin vuonna mukana noin 6 000 peruskoulun 1.- ja 2. -luokkalaista.

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään päivittäin koulupäivien päätyttyä. Koska se on vapaa-ajan toimintaa, voi se pitää sisällään vaikka mitä monipuolista ja hauskaa yhdessä tekemistä.

Helsingin iltapäivätoiminnan suuri rikkaus on monipuolinen tarjonta ja hyvä yhteistyö muiden kulttuuri, taide- ja liikunnan toimijoiden kanssa. Suosituinta lasten mielestä on omat leikit kavereiden kanssa sekä liikunta sen kaikissa muodoissa. Tähän aikaan vuodesta iltapäiväryhmäläisiä näkee pulkkamäissä ja luistelukentillä, uskaliaimpia jopa Paloheinän laduilla.

Puistola_2013_079_web_lev600

Voit seurata toiminnan arkea ja mukavia juttuja ja tapahtumia opetusviraston ja iltapäivätoiminnan järjestäjien yhteisestä blogista. Lapset ja ohjaajat kirjoittavat blogiin viikoittain, joten luettavaa ja hauskoja kuulumisia riittää koko kevääksi.

Iltapäivätoimintaan voi tutustua hakuaikana

Kouluilla järjestetään näin tammikuussa koulutulokkaiden infotilaisuuksia. Samanlaisia tutustumisviikkoja ja avoimia ovia järjestetään myös iltapäivätoiminnan toimintapaikoissa kevään aikana.

Kaikkein toimintapaikkojen yhteystiedot löytyvät oman koulun kotisivuilta sekä kaupungin palvelukartasta. Hakuaika iltapäivätoimintaan alkaa jo näin tammikuun pakkasilla 27.1. ja päättyy juuri ennen vappua 29.4.2016.

Kannustan kaikkia huoltajia ja myös eskariryhmiä tutustumaan oman alueen iltapäivätoiminnan tarjontaan. Hakuaika on sen verran pitkä, että sinä aikana ehtii hyvin vierailla oman alueen iltapäiväryhmissä ja myös alueen leikkipuistoissa tutustumassa monipuoliseen pienten koululaisten vapaa-ajan viettoon.

Leena Palve-Kaunisto

Leena Palve-Kaunisto
erityissuunnittelija
opetusvirasto

Hiihtotunnelmia kuvasi Mari Thorin/Rhinoceros

 

 

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.