Hylättyjä polkupyöriä hyötykäyttöön pajatoiminnan avulla

Rakennusvirasto kerää Helsingissä talteen vuosittain melkoisen määrän hylättyjä polkupyöriä. Osa niistä päätyy lopulta nuorten työpajalle,  Metalliverstaalle, joka on yksi Helsingin opetusviraston nuorten työpajoista.

Metalliverstaan nuoret korjaavat, kunnostavat ja tarvittaessa maalaavat polkupyörät uudelleen käyttöön pienkoneryhmässä, kouluttaja Ville Flinkin ohjauksessa. Nuorilla on mahdollisuus lunastaa polkupyörä myös omaan käyttöönsä.

Valamo3_pyora_lev600

Kesäkuussa 2014  osa kunnostetuista polkupyöristä lahjoitettiin Heinävedelle Uuden Valamon Luostarin Munkeille. Maanantaina 14. joulukuuta 2015 oli uuden lahjoituksen aika.

Lahjoitettavana olikin hyväkuntoisia polkupyöriä, sillä marraskuussa Metalliverstaan pienkoneryhmässä työskenteli Stadin ammattiopiston VALMA-ryhmän neljä maahanmuuttajataustaista nuorta, jotka kunnostivat melkoisen määrän pyöriä.

Valamo5_pyorialastataan_lev600

Valamosta lahjoitusta saapui vastaanottamaan Munkki Joona ja työnjohtaja Raimo Lehmoniemi. Lisäksi paikalla oli HKR:n siirtopäällikkö Pekka Holopainen ja VALMA-ryhmän opettaja Kirsi Helen.

valamo1_kaikki-koolla_lev600

Lämminhenkisessä polkupyörien vastaanottotilaisuudessa Munkki Joona kertoi luostarin elämästä ja arjesta sekä omasta tiestään luostarin palvelijaksi. Polkupyöristä on heille iso apu liikkumisessa ja heidän periaatteisiin kuuluu kierrätyksen suosiminen kerskakulutuksen sijaan.

Susanna Mähönen
kuntouttava kouluttaja
Stadin ammattiopisto
Nuorten työpajat / Metalliverstas

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.