Positiivisia ajatuksia pimeään joulukuuhun

Luokan oman joulukalenterin avaaminen on lapsille varmasti yksi koulupäivän odotetuimmista hetkistä, niin myös meillä Tehtaankadun ala-asteen 3B-luokassa. Joulukuun pimeys väsyttää, mutta luokassamme aamut saavat piristystä positiivisista ja kannustavista lauseista, joita oppilaiden vanhemmat ovat kirjoittaneet lapsilleen.

Joulukalenteri_lev450

Aamu luokassamme alkaa sillä, että näytän dokumenttikameran kautta yhden luokan oppilaan etu- ja sukunimen kirjaimet sekoitettuna. Lapset pähkäilevät jännittyneinä, kuka oppilaista on juuri tänään kyseessä ja saa hakea oman käärönsä kalenterista. Päivän tähtioppilas lukee vanhemmilta saamansa viestin muulle luokalle, jonka jälkeen hän liimaa viestin nimikkojulisteeseensa. Tähtioppilas kerää päivän aikana julisteeseen lisää iloisia viestejä ja kehuja luokkakavereilta, jotka ovat saaneet tehtäväkseen pohtia juuri tämän oppilaan vahvuuksia ja erikoisosaamista. Positiivisuuspaperi-lev450

Aloittaessamme kalenterin lapsia hämmästytti, kuinka olen onnistunut tekemään salapoliisityötä vanhempien kanssa heidän tietämättään. Oppilaat ovat kuitenkin olleet silminnähden ylpeitä saamistaan viesteistä ja kehuista, ajoittain jopa hieman hämmentyneitä saadessaan olla huomion keskipisteenä.

Idean kalenteriin sain kollegaltani, jonka luokassa se oli erittäin positiivinen kokemus oppilaille. Olen huomannut saman. Rauhallinen aamuhetki hämärässä luokassa on lapsille jännittävä ja mieleenpainuva.

 

Katri Kaljunen
luokanopettaja
Tehtaankadun ala-aste

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Positiivisia ajatuksia pimeään joulukuuhun

  1. Johanna sanoo:

    Hienoa ja liikuttavaa. Sekä viestien kirjoittaminen että niiden lukeminen. Hyvä, Katri!

Kommentointi on suljettu.