Ajatuksia lukiosta kirjoitusten jälkeen

Tämän syksyn YO-koetulokset tulivat muutama viikko ennen lakkiaisia. Pitkä odotus päättyi, ja saimme huokaista helpotuksesta. Alustavat pisteet lupasivat hyvää, mutta jännitimme joka tapauksessa. Olemme molemmat pärjänneet koulussa hyvin aina ala-asteelta lähtien, ja päätimme jatkaa samaa linjaa läpi lukion ja ylioppilaskirjoitusten. Kolmen ja puolen vuoden armoton raataminen Helsingin Kuvataidelukiossa kannatti – näitä tuloksia esittelee mielellään myös sukulaisille.

Torkkelin-penkkarirekat_lev600

Kuvataidelukion eli Torkkelin penkkarirekat erottuvat taiteellisuudellaan.

Mikä motivoi hyviin tuloksiin?

Tiedonjano on meille molemmille suurin motivaation lähde. Uuden asian oppiminen pitkän työn jälkeen herättää voittamattoman onnistumisen tunteen. Kun on tuntikausia ratkonut matematiikan tehtäviä ja vihdoin ymmärtää periaatteen niiden taustalla, on kaikki työ sen arvoista. Ymmärtäminen mahdollistaa flow-tilan, jossa ajankulua ei edes huomaa ja tehtävät ratkeavat kuin itsestään. Innostavat opettajat, jatko-opintosuunnitelmat ja kunnianhimoiset tavoitteet ovat nekin tärkeässä osassa meidän ja monen muunkin motivaation taustalla.

Abiristeilylla_lev600

Abiristeilyllä päästeltiin höyryjä rankan opiskelun jälkeen.

Millaista on opiskelu kuvataidelukiossa?

Mielikuva kuvataidelukiolaisesta muistuttaa usein Sofi Oksasta, mutta tämä stereotypia on kaukana totuudesta, sillä erilaisten ihmisten kirjo on koulussamme hyvin laaja. Koska ilmapiiri on hyvin suvaitsevainen, jokainen voi olla vapaasti oma itsensä, ja kaikilla on koulussa hyvä olla. Rento ja hyvä ilmapiiri helpottavat opiskeluun keskittymistä.

Kuvataidelukion opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja tuttavallisia. Heille on helppo mennä puhumaan asiasta kuin asiasta. Vaikka opettajat ovatkin hyvin rentoja ja toverillisia, he ovat myös taitavia opettamaan ja kannustavat oppimaan uutta.

Suvaitsevainen ilmapiiri ja mukavat opettajat auttavat jaksamaan läpi rankan lukion ja motivoivat antamaan kaikkensa. Koulun yhteiset tapahtumat, kuten halloween ja keväisin järjestettävä brunssi, tuovat vaihtelua arkeen ja pitävät koulunkäynnin mielenkiintoisena.

Halloweenin-roolipelihahmo_lev450

Halloweenin aikaan koulussa voi törmätä vaikkapa videopelihahmoon.

 

Mitä tulevaisuudessa?

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat tällä hetkellä meille molemmille melko selkeitä. Olemme kiinnostuneita luonnontieteistä ja suuntaammekin niiden pariin jatko-opintoihin. Toinen meistä pyrkii lääketieteelliseen ja toinen biologian laitokselle lukemaan biokemiaa. Kaikki kuvataidelukiolaiset eivät siis päädy taidealoille, vaan meitä on moneen lähtöön – luovuudesta on hyötyä joka alalla.

Koulumme arjesta voit lukea lisää koulun blogista Hetkiä ja kuvakulmia

 

Emma Haavisto ja Venla Niinikoski,
Helsingin kuvataidelukiosta tänä syksynä valmistuneet opiskelijat

Emma-Haavisto_lev450

Venla-Niinikoski_lev450

Venla Niinikoski

Emma Haavisto

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.