Rauhan puolesta – yhdessä

Lapsen oikeuksien päivänä perjantaina 20. marraskuuta Vartiokylän yläasteen koulun oppilaat ja opettajat kokoontuivat yhdessä pihalle ”Rauhan rinkiin” vahvistamaan oman koulun yhtenäisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta, ottamaan kantaa rauhan puolesta ja osoittamaan myötätuntoa kaikille sodan ja terrorismin uhreille ja pelon seassa eläville.

Rauhan-rinki-_Antti-Pajula_lev600

Marraskuun harmaudenkin keskellä oli mahtavaa huomata, miten yhteisöllisyydestä saa myös voimaa ja energiaa! Kuva: Antti Pajula.

Ajatus heräsi johtoryhmässä Pariisin terroritekojen jälkeisenä maanantaina. Esittelimme ajatuksen opettajien yhteistuokiossa, ja muutama innostuikin heti.  Ei ainoastaan rauhan rinkiä, vaan rauhan merkki.

Halusimme yhdistää sekä oman koulun yhteisöllisyyden ja rauhan rakentamisen että kannanoton koko maailman rauhan puolesta ja samalla kunnioittaa sodan ja terrorismin uhreja – hiljaisen hetken sijasta jotenkin yhdessä ja toiminnallisesti. Varsin sopivaksi ajankohdaksi osoittautui samalla viikolla oleva Lapsen oikeuksien päivä,  jonka aikana aihetta käsiteltiin myös esimerkiksi päivänavauksessa.

Tällaista tempausta emme ole tehneet koskaan aikaisemmin, vaan se syntyi spontaanisti jonkun ajatuksesta. Mutta jatkossa me taatusti teemme paljonkin tämänkaltaisia tempauksia. Oppilailta tuli varsin paljon positiivista palautetta. Marraskuu ja hiljainen tihkusadekin näyttivät unohtuvan.

Hannamaija Arjovuo
Vartiokylän yläasteen koulun opettaja ja apulaisrehtori

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.