Liikunta – luonteva osa koulupäivää

Liikunnan iloa, lajien monipuolisuutta ja yhdessäoloa. Kaikkia näitä koetaan taatusti Sonera-stadionilla ja sen ympäristössä School Action day -tapahtumassa tiistaina 8. syyskuuta. Tällöin viitisen tuhatta helsinkiläistä koululaista kokeilee eri liikuntalajeja ja juoksee sukkulaviestejä. Helsinkiläiskoulut lähtevät innolla mukaan tapahtumaan.

Tämä uudenlainen tapahtuma on osa Liikkuva-koulu toimintaa. Sen järjestää opetus- ja kulttuuriministeriö yhdessä pääkaupunkiseudun liikuntaseurojen kanssa.

Kun tieto tapahtumasta julkistettiin, helsinkiläisissä kouluissa tartuttiin heti toimeen ja ilmoittauduttiin mukaan.  Innokkuus ei ole ihme, sillä Helsingin kouluista suurin osa – noin 80 prosenttia – on jo mukana Liikkuva koulu -toiminnassa. Ja ensi vuonna toiminnassa ovat mukana jo lähes kaikki koulut. 

Tämä tarkoittaa, että kouluissa toteutetaan liikkuvampaa koulupäivää joka päivä: esimerkiksi istutaan vähemmän, liikutaan välitunneilla ja opitaan toiminnallisin menetelmin.

Jalkapalloa_Sakarinmaki_web_lev600

Enemmistö Helsingin kouluista on mukana Liikkuva koulu-hankkeessa. Niin myös Sakarinmäen peruskoulu, jossa liikunnan iloa kuvasi Mari Throrin / Rhinoceros.

Opetussuunnitelmat uudistuvat

Lukuvuoden 2016-2017 alkaessa otetaan käyttöön perusopetuksen uudet opetussuunnitelmat eli opsit. Uusi opetussuunnitelma korostaa myönteistä ja kannustavaa taitojen harjoittelua ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvamista. Uuden linjauksen mukaan jokaisen oppilaan  sisältyy vähintään tunti liikuntaa, tavalla tai toisella.

Liikunta siis tulee luontevaksi osaksi koulupäivää. Useimmissa helsinkiläiskouluissa se on sitä jo nyt. Tästä on hyvä jatkaa. 

Liikunnallista syksyä kouluihin ja koteihin!

Arjariitta-Heikkinen_web_lev_450_RhinoArjariitta Heikkinen

aluepäällikkö, opetusviraston perusopetuslinja

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.