Stadin ammattiopiston hakutoimisto palvelee kesälläkin

Stadin ammattiopistolla on oma hakutoimisto Sturenkadulla. Palvelemme nuoriso- ja aikuiskoulutusta koskevissa asioissa puhelimitse, sähköisesti ja kasvotusten – myös kesällä. Hakutoimistosta saa tietoa Stadin ammattiopiston monipuolisesta koulutustarjonnasta ja opastusta koulutukseen hakeutumisessa. Jokainen asiakas, eli koulun potentiaalinen tuleva opiskelija, palvellaan alusta loppuun asti yksilöllisesti.

Hakutoimisto perustettiin alkuvuonna 2015. Oppimisesta kiinnostuneita asiakkaita on hakutoimistossa käynyt jo satoja. Hakutoimistoon tullaan joko omin päin, kavereiden kanssa tai suuremmissa ryhmissä kuten ysiluokkalaisryhminä. Entisenä luokkana toiminut tila onkin saanut uuden, värikkäämmän ilmeen ja paikalla asioineet ovat löytäneet meidän oman vetonaulan nimittäin kuvassa näkyvän ”design-tuolin”, joka on innoittanut jopa selfie-kuvien ottamiseen!

blogiin_tuoli1_webStadin ammattiopistossa voi opiskella 27 eri perustutkinnossa ja valmistua yli 50 ammattiin. Meillä voi hakea ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA). Näiden lisäksi aikuiskoulutuksen monet ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, lyhytkoulutukset, nuorten aikuisten osaamisohjelmat (NAO-koulutus) sekä suomen kielen koulutukset lisäävät hakijoiden mielenkiintoa oppilaitokseemme.

Esitettyjen kysymysten aihealue onkin laaja ja vaihteleva. Peruskysymysten, kuten hakuaikojen, lisäksi kuulee toisinaan myös hieman erikoisempia kysymyksiä. Näitä ovat muun muassa kyselyt elintarvikemyymälä Kanelin aukioloajoista, liikuntatilojen vuokraamisesta ja yhteistyökumppanuuksista. Myös oppisopimuskoulutuksesta tiedustellaan paljon. Välillä tuleekin mieleen leikkisä ajatus, että hakutoimisto on uusi koulumaailman ammatillinen ”Google”, joka vastailee kysymyksiin aiheesta riippumatta.

blogiin_seina3_webMahtava porukka ja mielenkiintoinen työ

Hakutoimiston mahtavaan työporukkaan kuuluvat opinto-ohjaaja Silvia Soosalu sekä opintosihteerit Mia Huovinen ja Janne Turtiainen. Työilmapiirimme on rento. Voimme sanoa ajatuksia ja ideoita ääneen ilman huolta, että niitä alettaisiin arvostella ”huonoiksi”.

Työpäivät hakutoimistossa vaihtelevat. Joinakin päivinä puhelimet soivat taukoamatta, ja toisinaan sähköinen asiointi ja paikan päällä käyminen ovat selkeästi enemmän hakijoiden mieleen. Tämä tuo hyvää vaihtelua itse tekemiseen – ja onhan hakijallekin mieluisampaa asioida tavalla, joka hänelle sopii parhaiten. Työnkuvan yksi parhaita puolia onkin sen haastavuus: täytyy osata kuunnella asiakasta ja miettiä vaihtoehtoja, jotka saattaisivat sopia juuri hänelle. Jokainen asiakas on meille yksilöllinen ja tärkeä, sillä voihan olla, että juuri sillä hetkellä opastusta tarvitseva on meidän potentiaalinen tuleva opiskelija!

blogiin_yleinen-tila1_webHakutoimiston työtehtäviä ei ole kiveen kirjoitettu ja olemmekin saaneet olla monessa mukana, kuten kielikoekutsujen postittamisessa, Opintopolun päivittämisessä ja markkinoinnin ja viestinnän tukitehtävissä. Hakutoimistossa oppii paljon uutta ja niin sanotusti erikoistuu hakuasioihin. Täytyy pystyä pitämään monta lankaa käsissä ja hahmottaa kokonaisuutena, mitä Stadin ammattiopiston nuoriso- ja aikuiskoulutukset tarjoavat.

Kesän vipinään ja vilskeeseen on varauduttu

Tämä kesä 2015 tulee taatusti olemaan täynnä vipinää ja vilskettä eri hakujen sekä vanhojen ja uusien opiskelijoiden kysymysten ja pyyntöjen vuoksi. Olemmekin valmistautuneet kiireisiin muun muassa lisäämällä henkilökuntaa kesä−heinäkuun ajaksi, jolloin kaikki haku- ynnä muu asiakaspalvelutoiminta on keskitetty kokonaan tänne hakutoimistoon. Näin pystymme palvelemaan kaikkia asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Asiointi on helppoa ja nopeaa, kun esimerkiksi kesällä opiskelupaikan saaneet opiskelijat voivat palauttaa opiskelupaikan vastaanottoilmoituksen yhteen samaan paikkaan.

Stadin ammattiopiston hakutoimiston osoite on Sturenkatu 18–22, A-talo, 3. krs. Toimisto on avoinna kesällä maanantaista perjantaihin kello 9.00−14.30.

Aukioloaikojen ulkopuolella meihin saa helposti yhteyden sähköpostilla: hakutoimisto@edu.hel.fi!

On mukava nähdä, miten tulevana kesänä Stadin ammattiopiston upea ja persoonallinen työyhteisö toimii hakutoimistossa. Kiirettä ja aurinkoa tulee varmasti riittämään, joten onkin hauska nähdä kenellä on se aurinkoisin hymy heinäkuussa.

Tervetuloa käymään Stadin ammattiopiston hakutoimistossa!

Janne_Turtiainen_web_lev450

 

Janne Turtiainen

opintosihteeri, joka on kaikesta viestinnästä kiinnostunut ja uskoo toteamukseen, että kynä on miekkaa mahtavampi & työyhteisön viihtyvyyttä voidaan lisätä viestimällä oikein

Stadin ammattiopisto

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Stadin ammattiopiston hakutoimisto palvelee kesälläkin

  1. Airi alakerrasta sanoo:

    Mahtavaa Janne 🙂 Huikeen hieno kirjoitus 🙂
    Terkut Yläkertaan myös Mialle ja Silvialle 🙂

Kommentointi on suljettu.