Lähihoitajakoulutuksesta saan hyvät valmiudet ammattiin

Minulle hoitoala oli luonteva valinta. Hoitoala kulkee meillä suvussa, ja olen jo neljännen polven edustaja. Aloitin Stadin ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan lähihoitajakoulutuksessa viime syksynä.

Tänä vuonna suoritan perusopinnot ja ensi vuonna vuorossa ovat erikoistumisopinnot. Olen ylioppilaspohjaisella linjalla, joten opinnot kestävät vain kaksi vuotta. En vielä tiedä, mihin erikoistun, mutta haluaisin päästä Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus -koulutusohjelmaan.

Lähihoitajan työpaikkoina voivat olla esimerkiksi asiakkaan koti, palvelutalo, päiväkoti, sairaala, hammaslääkäriasema tai ambulanssi.

SAO_Latokartanossa27022015_aulassa_web_lev450Koen, että lapset ja nuoret ovat minun juttuni. Saan paljon virtaa siitä, että saan olla lasten kanssa ja voin olla mukana vaikuttamassa heihin. Kun lapsiin ja nuoriin vaikutetaan myönteisellä tavalla, pystytään ehkäisemään syrjäytymistä ja muita ongelmia. Yläasteella ajattelin, että haluaisin työskennellä päiväkodissa.

Lukio jäi minulla kesken. Sitten menin armeijaan hakemaan vauhtia. Kouluttauduin urheiluhierojaksi ja olin jonkin aikaa yrittäjänä. Ja nyt, 22-vuotiaana, opiskelen siis täällä Malmilla Latokartanon toimipisteessä. Olen kotoisin Kellokoskelta, ja olisin voinut opiskella tätä alaa lähempänäkin, mutta halusin vaihtaa maisemaa.

SAO_lahihoitajaopiskelijoita20022015_web_lev600

Reippaita opiskelijoita Latokartanossa helmikuisena perjantai-aamuna. Yläkuvassa oikealla Heikki Vitikka.

Monipuolisia opetusmenetelmiä 

Olen viihtynyt hyvin. Olen saanut kivoja uusia tuttavuuksia. Luokallamme on 25 opiskelijaa. Olen luokkamme nuorimpia. Poikia meitä on viisi.

Opiskelu on käytännönläheistä. Teoria-opinnoissa ei istuta kauan kalvosulkeisissa, vaan käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä, kuten ryhmätöitä, paritöitä, leikkejä ja keskusteluja.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena on kolme  työssäoppimisjaksoa. Ennen kuin menemme työpaikoille, opettelemme käytännön taitoja, joita ovat esimerkiksi ensiapu, verenpaineen mittaus, verensokerin mittaus, piikittäminen, diabeteksen hoitoon kuuluvat pistokset, lakanoiden vaihto, käsien pesu, vuodepotilaan pesu ja katetrointi.

Ihmissuhdetaitoja ja monikulttuurisuutta

Täällä oppii sellaisia taitoja, joista on hyötyä kaikessa elämässä – myös muualla kuin hoitoalalla. Täältä saa hyvät vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot. Täällä oppii toimimaan erilaisten ihmisten kanssa ja ymmärtämään erilaisia kulttuureita, sillä tämä ala on monikulttuurinen.

Koen tärkeänä, että voin vaikuttaa asioihin. Siksi toimin aktiivisesti myös opiskelijatoiminnassa STAO:ssa eli Stadin ammattiopiston opiskelijakunnassa.

Olen saanut tukea opiskeluun. Olen huomannut, että erityisopetuksen laatu täällä on huikean hyvä. Täällä on myös erinomaisen hyvää ruokaa!

Suosittelen lähihoitajakoulutusta, jos olet vastuuntuntoinen, haluat työskennellä ihmisten kanssa ja haluat alalle jolta varmasti löytyy töitä.

SAO_Latokartanossa27022015_Heikki_Vitikka_web_lev250

 

Heikki Vitikka
opiskelija
Stadin ammattiopisto
sosiaali- ja terveysala, lähihoitajakoulutus

Lue lisää lähihoitajakoulutuksesta

Stadin ammattiopiston ww-sivut

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.