Liikkuva koulu -hankkeessa kannustetaan kaikkia liikkumaan

Opetusviraston talous on tiukka. Säästöjä on etsitty kaikista toiminnoista, jotta opetuksesta ei tarvitsisi säästää niin paljon.

Yksi säästökohde on peruskoulujen väliset urheilukilpailut lukuvuonna 2015-2016. Emme koordinoi keskitetysti emmekä maksa koululaiskisoja. Järjestämme kuitenkin keväällä 2016 Pohjoismaiset kisat ja laajennamme Liikkuva koulu -toimintaa. Koulut järjestävät yhä alueellisia liikuntatapahtumia, joissa on mukana myös alueella toimivia urheiluseuroja. Lisäksi olemme mukana pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toiminnassa tukemassa nuorten kilpaurheiluharrastusta.

Kuva: Rhinoceros

Kuva: Rhinoceros

Liikkuva koulu -hankkeen myötä kaikkia koululaisia kannustetaan liikkumaan. Liikunta nivotaan osaksi koulupäivää. Kannustamme oppilaita liikkumaan enemmän arjessa ja osallistumaan erilaisiin liikuntaharrastuksiin. Kaupungin peruskouluista jo noin puolet on mukana hankkeessa, johon on saatu tukea opetus- ja kulttuuriministeriötä.

Hankkeen rahoituksella Helsinkiin on palkattu neljä liikunnanohjaajaa, joiden työaika on jaettu kaikkien hankkeessa mukana olevien koulujen kesken. Ohjaajat tekevät työtä yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa välitunneilla, iltapäivä- ja kerhotoiminnassa sekä yhä enemmän myös oppitunneilla.

Outi Salo

Outi Salo
Linjanjohtaja
Helsingin opetusvirasto,
perusopetuslinja

 

 

Soinisen koulun liikunnanopettaja Sanna Kotkaslahti kertoi syksyllä blogissa, millaista on Liikkuva koulu –toiminta hänen koulussaan.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.