Koulu on muutoksen edessä

Koulu on väistämättömän muutoksen edessä. Nykymuotoinen koululaitos on rakennuttu teollisen yhteiskunnan tarpeisiin eikä perinteinen koulutyö enää vastaa nyky-yhteiskunnan tai tulevaisuuden tarpeisiin.

Kuva: Rhinoceros

Helsingissä kuten koko valtakunnassa uudistetaan opetussuunnitelmia. Helsingissä haluamme rakentaa tulevaisuuden koulua, jossa oppiminen nähdään avoimena, joustavana ja yhteisöllisenä – yksin tekemisen ja puurtamisen sijaan.  Kaikki tilat voivat toimia oppimisen tiloina perinteisen luokassa työskentelyn sijaan. Oppilaan rooli muuttuu aktiiviseksi tiedon hankkijaksi ja tuottajaksi. Teknologia ja digitaalisuus sulautuu luontevaksi osaksi oppilaan opiskelua ja oppimisympäristöä. Pelillisyys, leikillisyys ja joustavuus ovat keskeisiä tulevaisuuden koulussa.

Kuva: Rhinoceros

Pelillisyyttä voidaan hyödyntää opetuksessa monella eri tavalla, ja niin on Helsingissä tehtykin. Tervetuloa käymään Educassa, opetusviraston ja varhaiskasvatusviraston messusosastolla, jossa perjantaina 23. tammikuuta pääset pelaamaan mobiilipelejä Siltamäen koulun oppilaiden ja opettajien opastuksella. Osastolla saat myös tietoa pelipedagogiikasta.  Lue lisää.

Tänään tarvitaan rohkeita tekoja tulevaisuuden puolesta, uskallusta luopua entisestä ja tehdä asioita toisin.

Marjo_Kyllonen_2013_02_Rhinoceros_webMarjo Kyllönen
opetuspäällikkö
Helsingin opetusviraston perusopetuslinja

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.