Neuvonta auttaa ja opastaa tiedon lähteille

Arki on jälleen alkanut sekä kouluissa että hallinnossa. Opetusviraston neuvonta palvelee tuttuun tapaan.  Neuvonnasta kysytään monenlaisia asioita. Kysymykset vaihtelevat vuodenkierron mukaan eli mikä asiakkaille on milloinkin ajankohtaista.  Näin alkuvuodesta tapahtuu paljon: päiväkotilapsille haetaan päiväkoti- tai eskaripaikkaa, uudet koulutulokkaat ilmoitetaan kouluun, isommille lapsille mietitään yläasteen valintoja ja lukioon tai ammatilliseen koulutukseen mielivät pohdiskelevat mihin suuntautua opinnoissa.

Opetusviraston nettisivuilta, www.edu.hel.fi, löytyy kosolti tietoa, ohjeita ja aikatauluja.  Myös opetusviraston Facebook-sivuilta voit löytää hyödyllistä ja hauskaa sisältöä.

Opetusvirasto julkaisee Tervetuloa kouluun -oppaan, joka jaetaan tammikuun toisella viikolla niihin koteihin, joissa on syksyllä koulunsa aloittava lapsi. Virasto on julkaissut myös toisluokkalaisille ja kuudesluokkalaisille suunnatut esitteet, jotka on jaettu koulujen kautta ”reppupostina” kotiväelle. Kaikkien oppaiden sisältö löytyy verkosta, tutustu: Tervetuloa kouluun, Toisluokkalaisen opas, Kuudesluokkalaisen opas, Iltapäivätoiminta.

Terttu-ja-Eija-_web_lev600px

Tiedotusneuvoja Terttu Kukkonen (edessä) ja asiakaspalveluesimies Eija Joensuu vastaavat kuntalaisen kysymyksiin.

Eksyitkö verkkoon? Neuvonta auttaa

Nettisivuilla on paljon hyödyllistä tietoa, mutta kaikki eivät osaa sitä etsiä tai eivät löydä etsimäänsä. Me täällä neuvonnassa autamme silloinkin, jos olet eksyksissä verkossa. Annamme ohjeistusta ja apua kuntalaisille.  Uudet helsinkiläiset ja paluumuuttajat toivotamme tervetulleiksi ja neuvomme, miten se koulupaikka lapselle löytyy.

Usein neuvonnasta apua kysyvät Helsinkiin muuttavat perheet, joiden lapsen pitäisi päästä kouluun. He kysyvät, miten toimitaan tai mitä kielikouluja Helsingissä on. Usein maahanmuuttajalapsille tiedustellaan valmistavan opetuksen paikkaa ja että pääseekö esim. Vantaalla asuva lapsi helsinkiläiseen kouluun. Neuvomme myös, miten pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisestä Palvelukartasta löytyvät koulut ja niiden yhteystiedot ja muun muassa se, miten oppilaaksiottoalueiden rajat näkyvät kartalla.

Kuntalaiset ovat tarkkoja ja kiinnostuneita kouluista ja niiden opetustarjonnasta. On antoisaa tehdä työtä heidän jälkikasvunsa hyväksi.

Neuvonta_yleiskuva_web_lev600px

Neuvonta- ja palvelupiste sijaitsee opetusviraston toimitalossa Hämeentiellä, historiallisessa miljöössä, Elannon entisen pääkonttorin pankkisalissa.

Neuvonta palvelee puhelimitse ja sähköpostitse

Neuvonta palvelee arkisin  klo 8.15–16.00 puhelimitse numerossa
09 310 86400, sähköpostitse, neuvonta.opetusvirasto@hel.fi ja toki paikan päälle asioimaan voi tulla, käyntiosoitteemme on Hämeentie 11, 3. kerros.

Palautetta puolestaan otamme vastaan sähköisen palautejärjestelmän kautta, joka lomake löytyy sivuiltamme www.edu.hel.fi > Palaute ja yhteystiedot.

Arkiston henkilökunta palvelee
peruskoulun päättötodistuksen tilaajia

Arkiston henkilökunta palvelee peruskoulun päättötodistuksen tilaajia. Päättötodistuksen voi tilata näppärästi sähköisen asiointipalvelun kautta, osoite on asiointi.hel.fi. Asiointipalvelu edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksin tai mobiilitunnuksin. Lisätietoa sähköisestä tilaamisesta löytyy www.edu.hel –sivulta Palvelut > Päättötodistusjäljennöksen tilaus.

Päättötodistuksen voi tilata myös puhelimitse arkistonhoitajalta, puh. 09 310 86638. Valmiin todistuksen voi noutaa arkistosta sopimalla arkistonhoitajan kanssa noutoajasta. Todistuskopio maksaa noudettaessa 1 € ja postiennakolla toimitettuna 9,20 €.

Toivotamme kaikille helsinkiläisille
– erityisesti lapsille ja nuorille –
iloista ja reipasta vuotta 2015!

Opetusviraston neuvonnan ja arkiston väki

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.