Ruokailusta päivän kohokohta

Koulumme oli viime vuonna mukana pilottihankkeessa, jossa kehitettiin ja testattiin ravintolatoimikuntien toimintaa. Viime vuoden aikana koulumme ravintolatoimikunta saikin jo paljon aikaan: ruokailuvuoroja järjesteltiin uudelleen, ruokien ja astioiden sijaintia linjastossa parannettiin ja lisäksi otettiin käyttöön opettajien pöytä ruokalan takaosaan. Tehdyistä parannuksista huolimatta parannettavaa riittää yhä.

Kouluruokailumme on edelleen meidän koulussamme varsin meluisa hetki. Ruokailutavoissakin on osalla oppilaista parantamisen varaa.

Ravintolatoimikunta tuo tullessaan muutoksia ruokalan viihtyvyyteen, ruokakulttuuriin ja ruokailuun yleensä, jotta jokaisen olisi mukava käydä syömässä.

Itse lähdin tänä vuonna mukaan ravintolatoimikuntaan, jotta voisin vaikuttaa ruokatilan viihtyvyyteen ja kasvisruokatarjontaan. Tahdon myös nähdä miten paljon oppilaat itse voivat vaikuttaa kouluruokaan ja ruokailuun.

ravintolatoimikuntablogi_1

Näin kasvissyöjän näkökulmasta kouluruoka on ihan hyvää, mutta voisi tietysti olla parempaakin. Mielestäni kasvissyöjien ruokiin ei panosteta niin paljon kuin pystyisi, mutta liharuoat vaikuttavat olevan oppilaiden mieleen.

Kouluruoan merkitys on saada energiaa loppupäiväksi, jotta opiskelu olisi tehokasta. Kuitenkin ruokailu näyttää joillekin olevan epämiellyttävä kokemus, eivätkä kaikki edes käy joka päivä syömässä. Ruokailusta pitäisi tehdä päivän kohokohta!

ravintolatoimikuntablogi_2

Aiommepa siis kehittää ruokailua, jotta se olisi mukava hetki kaikille, myös keittäjille.

 

 

 

 

Teksti: Nana, 9. lk, Kannelmäen peruskoulu
Kuvat: Päivi Ruoste, englannin ja ranskan kielten lehtori

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.