Liikunnasta riemua ja onnistumisen elämyksiä

Olemme Soinisen koulussa Malmilla huomanneet, että liikunta yhdistää kaikkia. Soinisessa innostuttiin liikunnan lisäämisestä koulun toimintaan syksyllä 2012, kun pääsimme mukaan Liikkuva koulu -hankkeeseen. Koulun toimintaa alettiin kehittää liikunnallisemmaksi yhdessä oppilaiden kanssa.

Liikkuva-koulu-914_web

Oppilasvetoista toimintaa välitunneilla.

Tällä hetkellä koulussa toimivat välinelainaamo ja välkkäritoiminta, jotka ovat oppilaiden vastuulla. 3.-6.-luokkalaiset huolehtivat lainaamosta. Kaikki oppilaat ovat saaneet toivoa lainattavaksi välineitä, joilla on kiva leikkiä välitunneilla.  Välkkärit vetävät päivittäin kahdella välitunnilla leikkejä ja pelejä muille oppilaille. Aktiivisimmat välkkärit olivat kouluttamassa uusia kollegoita Meri-Rastilan kouluun keväällä 2014. Oppilaat ovat innostuneet uusista tehtävistään ja välituntiriidat ovat vähentyneet.

Kiva tekeminen parantaa keskittymistä ja vähentää poissaoloja

Lukuvuosi 2013–2014 aloitettiin miettien, miten saataisiin oppilaat ylös pulpeteista ja istumisen haittoja vähennettyä. Opettajat pohtivat hyviä ratkaisuja omille oppitunneilleen, ja otimme taukojumpat ja toiminnallisemman opetuksen käyttöön.

Liikkuva-koulu-_img_1718_web

Koko koulun metsäretkellä Luukissa liikuttiin mm. läpi laserradan.

Syksyllä järjestettiin Stop istumiselle -päivä ja muita tapahtumia, kuten sadepäivien diskot. Järjestimme myös liikuntaviikon, johon vanhemmat oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat yhden päivän ohjelman koko koululle. Keväällä 2014 sai alkunsa myös liikunnallinen perhekerho, josta on tullut suosittu.

Oppilaiden osallisuus ja siitä kumpuavat onnistumisen kokemukset ovat kehittäneet Soinisen koulua hyvään suuntaan. Kun kaikilla on kivaa tekemistä, oppilaat jaksavat keskittyä oppitunneilla paremmin, eikä turhia poissaoloja sairauksien vuoksi ole yhtä paljon kuin ennen. Tunne onnistumisestamme on todella vahva. Oppilaat ovat omaksuneet yhdessä tekemisen kulttuurimme ja ovat innokkaasti ja aloitteellisesti mukana kaikessa toiminnassa.

Liikkuva-koulu_034_web

Koulun toimintaa on kehitetty liikunnalliseen suuntaan yhdessä oppilaiden kanssa.

 

Sanna Kotkaslahti
luokanopettaja
Soinisen koulu

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Liikunnasta riemua ja onnistumisen elämyksiä

  1. Johnb170 sanoo:

    I gotta preferred this web web page it appears very valuable quite advantageous kbeeefebfkcd

  2. Päivitysilmoitus: Liikkuva koulu -hankkeessa kannustetaan kaikkia liikkumaan | Kirjoituksia koulusta

Kommentointi on suljettu.