Nuorten ääni -toimitus kutsuu nuoria mukaan vaikuttamaan

Miten nettiahdisteluun pitäisi puuttua? Tekeekö laudatureilla mitään lukiosta valmistumisen jälkeen? Millaista on viettää yö asunnottomien asuntolassa? Saako koulussa epäonnistua?

Muun muassa näitä kysymyksiä on ratkonut Nuorten ääni -toimitus, jonka tavoitteena on nostaa mediassa esille nuorille tärkeitä aiheita ja näkökulmia.

Toimituksen tekemiä juttuja julkaistaan Helsingin Sanomissa, Seurassa, Suomen Kuvalehdessä ja Ylellä, ja jutut ovat herättäneet aika ajoin laajaa mediakeskustelua. Esimerkiksi keväällä 2014 toimituksen nuoret avustivat Yleä tutkivassa jutussa, joka paljasti sosiaalisessa mediassa tapahtuvan seksuaalisen häirinnän yleisyyden.

Juttuja pääsee tekemään heti ja toimituksessa oppii

Nyt toimitus kaipaa uusia, uteliaita ja innokkaita nuoria mukaan. Juttuja pääsee tekemään heti, mutta mitään ei tarvitse osata etukäteen – toimituksessa oppii!

Toiminta on avointa kaikille 13–19-vuotiaille, ja mukaan pääsee helposti tulemalla syksyn ensimmäiseen toimituskokoukseen maanantaina 1.9. kello 17.00–19.30 Toimintakeskus Happeen. Jos ensimmäiseen kokoukseen ei pääse, ei hätää! Mukaan voi tulla myöhemminkin, sillä kaikille avoimet kokoukset pidetään aina maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 17–19.

Juttujen teossa on apuna kaksi ammattitoimittajaa, mutta toimituksessa nuorten sana on laki. Asioista päätetään demokraattisesti äänestämällä, ja kokoukset ovat nuorten valitsemien puheenjohtajien vetämiä.

Yksi toimituksen uusimmista jäsenistä, 17-vuotias Matilda Byholm, sanoo, että yhteisöön oli helppo päästä mukaan. Hän liittyi toimitukseen viime vuoden lopulla, mutta on tehnyt jo kaksi juttua Seuraan ja yhden Helsingin Sanomiin.

”Jo kuukauden päästä toimitukseen tulemisesta olin täysillä tekemässä juttua, eikä täällä ollut korkeaa kynnystä kysyä, saako tulla mukaan.”

Lisätietoa Nuorten ääni -toimituksesta löytyy osoitteesta: http://nuortenaani.blogspot.fi/

Yhteistyöterveisin Nuorten ääni -toimitus

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.