Tiedekummiretkellä Heurekassa

Lukiomme, Etu-Töölön lukio, sai Aalto-korkeakoulusäätiön lahjoittamana vierailun tiedekeskus Heurekaan muun muassa yrittäjyyteen kohdistuvana tiedekummipakettina. Lahjapakettiimme kuuluivat sisäänpääsyliput Heurekan näyttelyihin ja linja-autokuljetukset koulultamme Heurekaan ja takaisin.

Ryhmämme koostui fysiikan ja kemian kokeellisten kurssien opiskelijoista sekä tiedetutor-opiskelijoista sekä fysiikan ja kemian opettajistamme. Onnistunut ja antoisa opintoretkipäivä oli perjantai 1.11.2013.

Bussimatkalla Heurekaan saimme opettajiltamme ohjeistukset lähes neljätuntisen vierailumme ohjelmasta kilpailuineen ja tehtävineen sekä näyttelyineen.

Aloitimme ekskursiomme osallistumalla “Energiaturnaukseen”. Turnauksen voitti mestarillisesti kuudesta joukkueesta ylivertainen “Banaanit”-tiimi pistein 46/55. Tiimi saikin ansaitusti huikeat Heureka-palkinnot upeasta suorituksestaan.

Heureka

Turnauskierroksen aikana tutustuimme samalla yleisnäyttelyyn ja valmistauduimme vastailemaan fysiikkaa ja kemiaa sisältäviin tehtäviin, joita opettajamme olivat etukäteen meitä varten laatineet. Näistä tehtävistä raportoitiin ja keskusteltiin tarkemmin koulussa.

Ohjelmaamme oli myös varattu interaktiivinen Tellus – tiedettä pallolla -kouluohjelma. Siinä esiteltiin maapallolla tapahtuvia sääilmiöitä ja myös muita planeettoja aurinkokunnassamme ja niiden ominaisuuksia. Samalla saimme osallistua esitykseen vastailemalla esittelijän tekemiin kysymyksiin.

Planetaariossa

Planetaariossa

Lisäksi näimme hienon Planetaarioesityksen “Ikkuna avaruuteen”, joka esitteli meille avaruuden sisältöjä ja mittakaavaa.

Saimme myös tehtäväksi tutustua “Määränpäänä Mars” -näyttelyyn. Siinä oli hyvin monipuolisesti eri näkökulmista esitelty, miten elämästä Marsissa selviäisi. Opettajamme eivät olleet unohtaneet laatia meille tehtävää tästäkään näyttelystä. Tällä tavalla kuitenkin opimme asioista parhaiten.

Opiskelijoiden mukaan luennot olivat avartavia, retkellä opittiin uutta ja reissu oli kiva.

luokkakuva_heureka

Kiitos Aalto-korkeakoulusäätiölle hienosta vierailusta ja hyvästä yhteistyöstä!

Opintoretkestä kirjoittivat Etu-Töölön lukion oppilaat Joshua Donelly ja Ville Talikka.

Kuvat: Etu-Töölön lukio ja Heureka

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.