Opettajaksi Helsinkiin

Opettaja on arvostuksensa ansainnut

Suomessa on viime vuosina totuttu siihen, että koulutusjärjestelmäämme kehutaan maailmalla. Olemme olleet koko 2000-luvun kärkimaita OECD:n perusopetuksen laatua mittaavissa PISA-tutkimuksissa.

Ulkomaisissa medioissa on keskusteltu paljon siitä, mihin Suomen menestys perustuu. Viimeksi tästä aiheesta kirjoitti The Times –lehti. Vapaasti käännettynä 14.1.2012 julkaistussa artikkelissa todetaan mm. seuraavaa:

”Kaikkein tärkein koulun menestykseen vaikuttava tekijä on henkilöstö. Lasten ei pidä maksaa kovaa hintaa siitä, että koulussa on huonot opettajat.

On monia syitä, miksi Englanti voi kadehtia Suomea. Opettajakunnan osaaminen on yksi niistä. Suomalaisen koulutusjärjestelmän erinomaisuus perustuu ennen kaikkea henkilöstön hyvään osaamiseen. Englannissakin koulutusjärjestelmän viimeaikainen hyvä kehitys pohjautuu ennen kaikkea opettajakunnan osaamisen kehitykseen.”

Opettajan ammattia on aina arvostettu Suomessa. PISA-menestys osoittaa sen, että arvostus on ansaittua. Laadukas koulutusjärjestelmä on yksi keskeisimpiä Suomen menestystekijöitä, ja se on mahdollista vain osaavan, innostuneen ja työhönsä sitoutuneen opettajakunnan ansiosta.

Helsinki on Suomen ”näyteikkuna” maailmalle. Kouluissamme ja oppilaitoksissamme käy vuosittain satoja ulkomaisia vierailijoita tutustumassa suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja perehtymään erityisesti siihen, millaista on opettajan työ Suomessa. Henkilöstömme saa paljon hyvää palautetta osaamisestaan ja taidostaan ottaa huomioon koulutyössä erilaiset oppijat.

Helsingissä on vuosittain haussa satoja opettajan vakinaisia ja määräaikaisia tehtäviä. Tarjolla on monipuolista työtä ja mahdollisuus kehittyä uralla. Hakuaika vakinaisiin opettajan virkoihin on juuri alkanut, ja jatkuu aina 2.2.2012 saakka. Myöhemmin keväällä, huhti-toukokuussa, tulevat hakuun määräaikaiset opettajan tehtävät. Vuosittain meillä on haussa myös useita rehtorin vakinaisia ja määräaikaisia virkoja.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme kehittämään opetusta Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa! Tietoa avoinna olevista tehtävistä ja hakuinfoa löytyy osoitteesta http://www.helsinkirekry.fi.

Tietoa Helsingin opetusvirastossa avoinna olevista tehtävistä ja henkilöstörekrytoinnista saa myös opetusviraston osastolta Educa-messuilla 27.-28.1.2012 Helsingin messukeskuksessa. Tervetuloa kysymään lisää nyt haussa olevista opettajan tehtävistä!

Tarja Malmivirta
Henkilöstöpäällikkö
Helsingin opetusvirasto

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.